Konst & Designs deltagare ställer ut sina bästa arbeten från det gångna läsåret; Grafisk Design, Fria förberedande konstlinjen, Textil Konst & Design, Konstgrafiklinjen & Fotografi

AVGÅNGSUTSTÄLLNING, STPLN

Välkomna på utställning av avgångseleverna på Östra Grevie Folkhögskola 2019.

Vi som ställer ut går på Fria förberedande konstlinjen, Konstgrafik, Grafisk design ny media, Grafisk design visuell kommunikation och Textil.

Plats: Stpln – Stapelbädden ,Stapelbäddsgatan 3, 211 19 Malmö

Tid: Vernissage: 10 Maj 17.00
11 Maj 12.00

Länk till Facebook event

FOTOGRAFI

Fotografi på Östra Grevie folkhögskola håller sin årliga avgångsutställning på fotogalleriet Vasli Souza i centrala Malmö. Utställningen Preface presenterar nio konstnärer som har sin bas i fotografi.Under kvällen bjuds det på dryck och tilltugg!
Varmt välkommna!

Plats: Fotogalleri Vasli Souza, Gustav adolfs torg 10b

Tid: Fredag 10 maj kl. 18-21 vernissage
Öppettider under helgen:
Lördag 12-16
Söndag 12-16

GRAFISK DESIGN

Under våren så har Grafisk Design-eleverna på Östra Grevie folkhögskola arbetat med ett slutprojekt som utmynnat i ett fanzine. Temat har varit WWW (World Wide Web). Release och vernissage kommer att vara på Mitt Möllan den 24 maj 17-21 och utställningen håller öppet även den 25 maj kl 12-17. Varmt välkomna!

”Www, World Wide Web, ofta synonymt med internet, är en uppfinning ungefär lika gammal som många av oss. Vi har till viss del växt upp på internet, det är där vi hittat nya vänner, underhållning, inspiration, information, tillgänglighet till tabubelagda ämnen och har till stor del har format vår uppväxt. Internet har också gett upphov till en sorts lättillgänglig kreativitet med allt från community profiler till photobooth-effekter och Paint-konst. Internetkonst har funnits länge men har haft svårt att ses som riktig konst, det är ofta ironiska och överdrivna verk som driver med internetkultur. Men internetkonst spelar en viktig roll då konsten speglar vår samtid och vår samtid utspelar sig till stor del i en digital värld.”

Plats: Mitt Möllan

Claesgatan 8, 214 26 Malmö

Tid: 24 maj kl. 17 – 21

25 maj kl 12-17

TEXTIL – KONST & DESIGN

Avgångsutställning: Textil – Konst & Design

TÅRKANALER, STRÅN OCH LATEXHANDSKAR
– Det förflutna fäster sig i handflatan för att senare rinna av för varje sömnadsstygn vi gör.

Medverkande:
Josefine Lidén
Jennie Zupan
Freja Hansson

Textil konst och design på Östra Grevie folkhögskola bjuder in till vernissage 16 maj kl 18.00-21.00.

Plats: Galleri TEXTILKOLL, Korsgatan 6 i Malmö.

Tid: Öppet lördag den 18 maj och söndagen den 19 maj 12.00-16.00.

29 maj har
hela textil utställning på Kopparbergsgatan 2A.

KONSTGRAFIKLINJEN

KONSTGRAFIKLINJENS ÅRSUTSTÄLLNING

Plats: Underverket, Hasselgatan 8

Tid: Fredag 17/5, kl. 17-22

Lördag 18/5, kl. 11-14

Välkomna på en fantastisk utställning! Vi som går konstgrafiklinjen på Östra Grevie folkhögskola har äntligen vår årliga utställning där vi visar vad vi har gjort under året. Kom förbi Underverket och drick en öl, köp en ny tygkasse eller ett print och njut av fantastisk grafik. De första besökarna får en välkomstdrink.

Länk till Facebook event