Östra Grevie bibliotek

Östra Grevie skolbibliotek ligger i en vacker lokal i hjärtat av skolan, och kopplar samman de flesta av våra utbildningar genom att förbinda vår anrika huvudbyggnad med det moderna Estethuset.  

Här kan du låna en dator, bläddra bland de välsorterade magasinen, sjunka ner i en fåtölj med din läsning, ha grupparbeten vid de runda borden eller använda det Tysta Rummet när du behöver mer lugn och ro. Håll utkik på boksnurran där nyinkomna böcker landar! 

Biblioteket har en i huvudsak skönlitterär inriktning. 
Biblioteksassistenten Ulla ser till att utbudet är aktuellt och välsorterat, och tar gärna emot dina förslag och önskemål på böcker som du skulle vilja hitta i biblioteket. Vi har även ämnesområdeslitteratur som t.ex. historia, konst, samhälle, kvinnolitteratur etc. Intill våra bekväma fåtöljer hittar du också ett brett urval av dagstidningar och tidskrifter. 

Vi har även en del litteratur med stor stil och i kategorin Lättläst. Vi är också anslutna till Legimus digitala talboksbibliotek för dig som behöver anpassad läsning. 

Kontakta biblioteksassistent Ulla Lannér för att få hjälp med mer information och konto på Legimus 

Ulla är på plats måndag och tisdag 08.00-16.30, torsdag 08.00-12.00

Månadens boktips

”Kiese bor med sin mamma i Mississippi. Hon vill ge honom språket, litteraturen, och gör allt för att han ska växa upp och bli en felfri svart man. Han ska aldrig vara rädd för ord. Och han ska veta exakt hur en beter sig när en har med polisen att göra. Hans liv är tungt och präglas av övervikt, missbruk och rasism.” 

Boken känns högaktuell med tanke på Black Live Mattersrörelsen och presidentvalet i USA. Den ger en rå, ärlig insikt i hur det är att vara svart och växa upp i USA idag. Det är samtidigt en skildring av relationen mellan mor och son, lögner och det arv som förs vidare mellan generationer.

//Ulla

Tung Av Kiese Laymon

Bokklubben

Skolan har vanligtvis en bokklubb som brukar ses i matsalen kl.15.30 – 16.30 ungefär en gång i månaden för avslappnat bokprat och fika. Bokslukare, långsamläsare, periodare – alla är välkomna!  

Med tanke på den rådande situation med covid-19 träffas vi inte längre. Tills läget ser annorlunda ut får vi resa och göra nya bekantskaper i böckernas värld.  

När bokklubben är igång igen kommer mer info här.

Låneinstruktioner

Personal

Har du tips eller önskemål om litteratur, eller vill anmäla dig till bokklubben – kontakta biblioteksassistenten.

Ulla är på plats måndag och tisdag 08.00-16.30, torsdag 08.00-12.00.