ÖSTRA GREVIE FOLKHÖGSKOLA PERSBORG

Vi är en hemtrevlig skola som ligger på Persborgstorget i Malmö. Folkhögskolan har en mångkulturell och kreativ
miljö. Lärare och studerande arbetar mot gemensamma mål; utbildning, vidaregång och minnen för livet.
I lika hög grad som vi värdesätter studieresultat värderar vi bildningen och den personliga utvecklingen. På
folkhögskolan har vi stora möjligheter att anpassa utbildningen efter dina behov, din kunskapsnivå och dina
framtidsplaner. Har du inte studerat på länge eller känner en ovana och osäkerhet är våra kurser utmärkta
ingångar till yrkeslivet eller fortsatta studier.
Vi erbjuder svenska för invandrare (SFI), studiemotiverande kurs (SMF), etableringskurs, grundskolekurser,
förberedande kurser inom vård och omsorg samt kurs på gymnasienivå. Vi fokuserar på svenska språket och
våra lärare är särskilt utbildade för att arbeta med vuxna studerande.

Kurserna vänder sig till dig som behöver träna mer på svenska språket eller för dig som saknar viss grundskolekompetens eller behöver förbättra dina grundkunskaper som förberedelse inför gymnasiestudier.

Mer information »

Gymnasiekursen vänder sig till dig som saknar gymnasiekompetens eller behöver förbättra dina kunskaper som förberedelse inför vidare studier eller arbetsliv.

Mer information »

Förberedande kurs inom vård och omsorg är en utbildning för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning, eller för dig som är intresserad av vårdyrket och vill undersöka om det är något för dig.