ÖSTRA GREVIE FOLKHÖGSKOLAN I MALMÖ

Vi är en hemtrevlig skola som ligger på två ställen i Malmö; på Kopparbergsgatan 2A och på Persborgstorget. Folkhögskolan har en mångkulturell och kreativ miljö. Lärare och studerande arbetar mot gemensamma mål; utbildning, vidaregång och minnen för livet. I lika hög grad som vi värdesätter studieresultat värderar vi bildningen och den personliga utvecklingen.

På folkhögskolan i Malmö har vi stora möjligheter att anpassa utbildningen efter dina behov, din kunskapsnivå och dina framtidsplaner. Har du inte studerat på länge eller känner en ovana och osäkerhet är våra kurser utmärkta ingångar till yrkeslivet eller fortsatta studier.

Vi erbjuder svenska för invandrare (SFI), studiemotiverande kurs (SMF), etableringskurs, grundskolekurser, förberedande kurser inom vård och omsorg samt kurs på gymnasienivå. Vi fokuserar på svenska språket och våra lärare är särskilt utbildade för att arbeta med vuxna studerande.

Kurserna på grundskolenivå vänder sig till dig som behöver träna mer på svenska språket eller för dig som saknar viss grundskolekompetens eller behöver förbättra dina grundkunskaper som förberedelse inför gymnasiestudier.

Mer information »

Gymnasiekursen vänder sig till dig som saknar gymnasiekompetens eller behöver förbättra dina kunskaper som förberedelse inför vidare studier eller arbetsliv.

Mer information »

Förberedande kurs inom vård och omsorg är en utbildning på grundskolenivå för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning som tex. undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning.

Mer information »
Genom SFI öppnas vägar in i det svenska samhället, till vidare utbildning och arbete. I avslappnad miljö lär du dig att prata, förstå, läsa och skriva svenska.
Mer information »
Ibland kan det vara svårt att veta vad man vill utbilda sig till eller jobba med, särskilt när man är ung och står inför många val. På vår studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) hjälper vi dig in på det spår som passar just dig.
Mer information »