Allmän kurs -Förberedande Vård och Omsorgsutbildning på Grundskolenivå Malmö

Hem / Utbildningar / Folkhögskolan i Malmö / Allmän kurs -Förberedande Vård och Omsorgsutbildning på Grundskolenivå Malmö

Förberedande kurs inom vård och omsorg är en utbildning på grundskolenivå för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning som tex. undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning. Kursen är även bra för dig som kommer från ett annat land och har arbetat eller har utbildning inom dessa områden och behöver lära dig de svenska ämnesorden. För att kunna gå denna utbildning krävs lägst avslutad SFI D eller motsvarande. Kursen är på två terminer.

Kursen omfattar:

• Svenska som andra språk
  • Grundläggande omvårdnad
  • Samhällskunskap
  • Hälsa och livskvalitet
  • Hygien
  • Lyftteknik
  • Äldrevård
  • Barnkunskap
  • Barns utveckling och pedagogik
  • Kroppens uppbyggnad
  • Näringslära
  • Läkemedelsräkning
  • Vårdetik och tystnadsplikt

En dag i veckan arbetar vi praktiskt, går på studiebesök och lyssnar på föreläsningar. Vi har nära samarbete med Universitetsholmens vård- och omsorgsutbildning för vuxna i Malmö. Efter avslutad utbildning hos oss har du goda kunskaper i det svenska språket, en förståelse för vård- och omsorgsområdet och gott självförtroende för din egen vidareutbildning. Vår skola ligger på Persborgstorget 1b. Skolans lokaler är trevliga och vi har en familjär stämning. Vi har en individanpassad utbildning som skall vara rolig och givande. Ger du oss din tid så hjälper våra duktiga lärare dig helhjärtat!