På Östra Grevie folkhögskola studerar du i en trivsam miljö med stor öppenhet och en spännande sammansättning av människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vet att människor lär sig bäst i ett sammanhang där de får bli sedda och utmanade i sitt kunskapssökande.

Folkhögskolan är unik i det att den fokuserar på din bildning och utveckling i lika hög grad som den förbereder dig för vidare studier och arbete. Vi erbjuder dig behörighetsgivande kurser på gymnasienivå, men innehållet i kurserna är också utformat för att utveckla dig som människa och samhällsmedborgare. Stora ord, som vi med glädje står för. Att gå på folkhögskola är krävande, eftersom skolformen förutsätter ditt engagemang och personliga ansvar. Men givande, eftersom du har stora möjligheter att påverka undervisningen och därmed din personliga utveckling.

Vi  arbetar med digital kunskapssökning och webbaserade lärplattformar. Det innebär att du kommer behöva en egen bärbar dator eller motsvarande surfplatta med tangentbord för att kunna delta i undervisningen.

Innehållet i våra allmänna kurser ser du på kurssidorna genom att klicka dig vidare härunder.

Kursen riktar sig till dig som har få godkända resultat från gymnasiet eller som inte gått gymnasiet alls. Vi läser alla de gymnasiegemensamma ämnena och du kan till och med läsa in viss grundskolebehörighet om du saknar det.

Mer information »

Utbildningen har en samhällsvetenskaplig inriktning och vänder sig till dig som redan läst hela, eller stora delar, av gymnasiet, och som särskilt vill förbereda dig för högskolestudier.

Mer information »

Utbildningen är utformad för dig som vill vara så väl förberedd som möjligt inför antagningsproven till Polisutbildningen.

Mer information »

Kursen är för dig som vill du komma igång med dina studier.  Går du samtidigt i tankar om att du vill börja arbeta och göra skillnad för människor inom vård och omsorg är detta något för dig!