På Östra Grevie folkhögskola studerar du i en miljö med stor öppenhet och en spännande sammansättning av människor från olika bakgrunder och olika erfarenheter. Analys, kritiskt tänkande och omvärldsutblick genomsyrar alla våra kursalternativ, men också att få ingå i ett sammanhang i vilket du ges möjlighet att tillsammans med andra utveckla och utvecklas. 

Folkhögskolan är en unik skola. I stället för att fokusera på tester, poäng och betyg värderar vi bildningen och den personliga utvecklingen i lika hög grad. Att gå på folkhögskola är krävande, eftersom skolformen förutsätter ditt engagemang och personliga ansvar. Men givande, eftersom du har stora möjligheter att påverka undervisningen och därmed din personliga utveckling.

Vi  använder digitala läroplattformen It’s learning. Det innebär att du kommer behöva en egen bärbar dator eller motsvarande. I samband med detta så sänker vi vår materialavgift från 400kr till 100 kr per termin.

Vi erbjuder Allmän Kurs med olika inriktningar

Kursen riktar sig till dig som har få godkända resultat från gymnasiet eller som inte gått gymnasiet alls. Vi läser alla de gymnasiegemensamma ämnena och du kan till och med läsa in viss grundskolebehörighet om du saknar det. 

Mer information »

Utbildningen har en samhällsvetenskaplig inriktning och vänder sig till dig som redan läst hela, eller stora delar, av gymnasiet, och som särskilt vill förbereda dig för högskolestudier.

Mer information »

Utbildningen är utformad för dig som vill vara så väl förberedd som möjligt inför antagningsproven till Polisutbildningen.

Mer information »

Kursen är för dig som vill du komma igång med dina studier.  Går du samtidigt i tankar om att du vill börja arbeta och göra skillnad för människor inom vård och omsorg är detta något för dig!

Mer information »