Sveriges ledande Lärarassistentutbildning

Skolan behöver ytterligare resurser för att kunna fungera för såväl elever som personal. Utbilda dig på Sveriges ledande lärarassistentutbildning! Två terminers heltidsstudier med 10 veckors praktik förbereder dig för arbetet som lärarassistent – med mycket goda anställningsmöjligheter!

Skolan behöver ytterligare resurser för att kunna fungera för såväl elever som personal. Östra Grevie folkhögskola erbjuder en två terminer lång yrkesutbildning mot ett yrke som kommer att vara efterfrågat och ha mycket goda anställningsmöjligheter. Var med och forma framtidens skola!
I rollen som lärarassistent kommer du att bidra till att skapa en trygg skolgång för eleverna, arbeta med att förbättra resultaten i skolan samt bidra till ökad närvaro och minskade avhopp. Utbildningen kommer att ge kunskaper i hur elevernas pedagogiska och sociala utveckling fungerar samt hur skolans organisation är uppbyggd. Du får dessutom omsätta dina teoretiska kunskaper till praktisk kompetens under totalt 10 veckor av praktik hos utbildningsanordnare.

Se utbildningsledare Kalle Bjelkefelt svara på frågor om lärarassistentutbildningen: