Allmän kurs – Polishögskoleförberedande

Hem / Utbildningar / Allmänna utbildningar / Allmän kurs – Polishögskoleförberedande

I ett samarbete med Polismyndigheten – Polisregion Syd och polisutbildningen i Växjö finns nu en ettårig kurs för dig som vill vara så väl förberedd som möjligt inför antagningarna till polisutbildningen. Vi söker främst dig som i framtiden planerar att arbeta i Polisregion Syd. Efter avslutad godkänd utbildning ökar även dina chanser till arbete som civilanställd i Polisregion Syd.

Att arbeta som polis innebär att ha ett yrke med variation där du möter människor i olika sammanhang. Då polisarbetet i hög grad är händelsestyrt ställer det krav på att du snabbt ska kunna avläsa olika situationer och anpassa ditt handlande efter såväl demokratiska värderingar som rådande omständigheter.

Utbildningen riktar sig till dig som är trygg, flexibel och empatisk, samt har kunskaper i flera språk, gärna utomeuropeiska. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i svenska språket – i både tal och skrift.

UTBILDNINGENS MÅL ÄR:
  • att du ska få grundläggande behörighet
  • att du ska vara mycket väl förberedd för högre studier.
  • att du ska få de behörigheter som krävs för den utbildning du söker.
INTRÄDESKRAV:
    • Svenska 1 eller svenska som andraspråk 1
    • Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2
    • Samhällskunskap 1a1 +1a2 eller 1b
    • Matematik 1
    • Engelska 5

ANSÖKNINGSTIDEN ÄR FORTFARANDE ÖPPEN

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

KURSEN STARTAR DEN 13 AUGUSTI 2018

Läs om de kostnader som finns på din utbildning »

Du behöver en egen bärbar dator eller motsvarande.

2 terminer heltidsstudier

Terminsstart och terminstider »

Studierna är på heltid och är studiemedelsberättigade. CSN »