Allmän kurs – polishögskoleförberedande

Hem / Utbildningar / Allmänna utbildningar / Allmän kurs – polishögskoleförberedande

I ett samarbete med Polismyndigheten – Polisregion Syd och polisutbildningen i Växjö finns nu en ettårig kurs för dig som vill vara så väl förberedd som möjligt inför antagningarna till polisutbildningen. Vi söker främst dig som i framtiden planerar att arbeta i Polisregion Syd. Efter avslutad godkänd utbildning ökar även dina chanser till arbete som civilanställd i Polisregion Syd.

Att arbeta som polis innebär att ha ett yrke med variation där du möter människor i olika sammanhang. Då polisarbetet i hög grad är händelsestyrt ställer det krav på att du snabbt ska kunna avläsa olika situationer och anpassa ditt handlande efter såväl demokratiska värderingar som rådande omständigheter.

Utbildningen riktar sig till dig som är trygg, flexibel och empatisk, samt har kunskaper i flera språk, gärna utomeuropeiska. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i svenska språket – i både tal och skrift.

Urval sker med intervju samt antagningsprov under vecka 23.

ANSÖKNINGSPERIOD 1 FEBRUARI – 28 APRIL

KURSEN STARTAR DEN 14 AUGUSTI 2017

Läs om de kostnader som finns på din utbildning »

Du behöver en egen bärbar dator eller motsvarande.

2 terminer heltidsstudier

Terminsstart och terminstider »

Studierna är på heltid och är studiemedelsberättigade. CSN »