Musikteaterutbildning

Hem / Utbildningar / Övriga utbildningar / Musikteaterutbildning

Östra Grevies musikteaterutbildning är en ettårig utbildning som riktar sig till dig som vill uttrycka dig genom sång och teater.

Teater är så mycket mer än att agera. Sjunga är så mycket mer än att skapa toner. Det ena utesluter inte det andra. Idag har begreppet ”musikteater” blivit en genre som står för sig själv vid sidan av teater, opera, och musikal.

Kursens fokus ligger på berättarteknik och kommer ge dig verktyg för att utveckla sång och skådespeleri som gestaltningsform. Målet är också att ge dig en tydlig bild över ett yrke inom scenkonstområdet.

Vi är en förberedande utbildning för högre studier som t.ex. Balettakademin, Teaterhögskolan eller Artisten (Högskola för scen och musik Göteborg).

Från föregående klass kom fem elever in på Balettakademin Göteborg, en på Artisten och flera andra på riktade utbildningar som Skara skolscen, Nordiska Teaterskolan eller Fryshuset sångprogram.

Utbildningsform

Kursen är ettårig, bedrivs på heltid och är studiehjälps- och studiemedelsberättigande. Du kan söka till folkhögskola from. hösten det år du fyller 18 år och genomgått 9 år i grundskola. Vi tar in 20 stycken elever varje år och antagningen sker efter bedömning av audition. Under veckan har du lärarledd tid i form av workshops, sång- och teaterklass. Utöver den lärarledda tiden förväntas du arbeta mycket på egen hand. Skolans faciliteter är öppna på kvällar och helger. Lärarna arbetar på halvtid eftersom de är aktivt yrkesutövande inom scenkonstområdet.

ANSÖKNINGSPERIOD 1 FEBRUARI – 31 MARS 2017

SCENPROV 8-9 APRIL

KURSEN STARTAR DEN 14 AUGUSTI 2017

Ekonomi

Studier på musikteaterutbildningen berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 4000:-/termin för materialkostnader.

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare
I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 500 kronor.

OBS! Alla kostnader är per termin.

Efter Musikteaterutbildningen

30%
Från vår nuvarande klass så har, än så länge, 30% gått vidare till högre utbildning. En till Artisten, tre till Balettakademin Göteborg och två till PAS ( performing art school)