Turismutbildning

Hem / Utbildningar / Övriga utbildningar / Turismutbildning

Turismutbildningen  – Yrkesutbildning Teori/ Traineeprogram inom rese- och besöksnäringen, 1 år –Yrkesutbildning.

Om du tycker om att göra skillnad och gillar att träffa människor så är en karriär i turismbranschen något för dig. På Turismutbildningen får du insikt i denna värld och möjlighet att öppna dörren för dig själv.

Utbildningen är en 1-årig eftergymnasial yrkesutbildning på heltid som kombinerar teoretisk undervisning i skolan med praktik hos företag i branschen. Turismutbildningen är en utbildning som för det mesta leder till jobb i branschen.

Att producera, sälja och marknadsföra upplevelser för rese – och besöksnäringen.

Projekt inom MICE- Meetings, Incentive, Convention and exhibition.

Undervisning och övningar på både svenska och engelska

Certifikatutbildningar:

I kursplanen avsätts 5 schemalagda veckor heltidsstudier för certifikatsutbildningar i bokningssystemen AMADEUS /IATA (International Air Transport Association) Ytterligare tid att fördjupa sina kunskaper ges parallellt med den teoretiska delen av kursen. Alternativa branschprojekt ges dem som inte väljer dessa certifikatsutbildningar

Samarbetspartners

Vi samarbetar med de stora aktörerna inom rese- och besöksnäringen t ex resesäljare, flygplatser, turistbyråer och hotell.  Studiebesök på olika arbetsplatser genomförs och vi deltar bl. a i resemässor och planerar och genomför en studieresa i Europa.

Vi samarbetar med följande distributörer och arrangörer, Praktikplatser/ projekt:

Ticket Resebyrå, Apollo, Solresor,Jörns Resebyrå

Ölvemarks, Scandorama, Citadellresor, Viking Buss, Malmö Airport,flygbolaget BRA, Forex. Turistbyråer i Malmö, Trelleborg, Vellinge, Skurup och Svedala, Nordic Travel

Hotell – och konferens koncerner/kedjor, Eventbyråer och rederier

Best Western, Radisson Blu, Clarion Collection, Nordic Choice, Quality, Elite mfl, Rezidor Hotel Group , Scandic, Medicon Village, ÖG Konferens, TT-line m.fl.

Övriga

Tourism in Skåne, Visit Sweden/Skåne, Malmö Turism, Malmö Citysamverkan, Malmö Arena, Travelshop

Antagningskrav

• Tre år gymnasieskola eller motsvarande samt grundläggande behörighet.
  • Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.
  • Tidigare erfarenhet inom turism- och servicenäring är meriterande.
  • Livserfarenhet och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Intervjuer kommer ske under vecka 21, 22 och 23

SISTA ANSÖKNINGSDAG  5 MAJ

KURSEN STARTAR DEN 14 AUGUSTI 2017

Ekonomi

Studier på Turismlinjen berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 600 :-/termin för material så som digitala utskrifter relaterade till uppgifter, en del studiebesök, kurslitteratur, material till olika workshops. 1500 kr tillkommer för studieresa utomlands.

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare  Östra Grevie folkhögskola.
I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 500 kronor.

OBS! Alla kostnader är per termin.